Barion Pixel
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da bi kar najbolje izpolnili vaše potrebe.
Kategorije / izdelki
picture

Vzorec izjave o odstopu

Fizične osebe imajo pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, po Zakonu o varstvu potrošnikov pravico, da v roku 14 dni po prejemu izdelka na naš naslov, S-Sport, 1000 Ljubljana, Cesta v Prod 84, pisno sporočijo, da odstopajo od pogodbe, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V primeru, ko fizična oseba odstopi od pogodbe s sporočilom na naš naslov, mora prejeto blago na naš naslov vrniti najkasneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Če želite izdelek vrniti na naš naslov brez predhodne pisne odpovedi, morate izjavo o odstopu od pogodbe ali izpolnjen obrazec za vračilo blaga dodati k vrnjenemu izdelku; zgolj vračilo izdelka ne šteje kot odstop od pogodbe. 

Prosimo, da vračilu priložite kopijo računa in pravilno izpolnjen obrazec za vračilo blaga in tako zagotovite najhitrejšo izvedbo postopka. Prosimo vas, da navedete mednarodno številko vašega bančnega računa (IBAN).

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno,

izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Če izdelke začnete uporabljati, pa si premislite, izgubite pravico do odstopa od pogodbe. Tudi sicer naj bodo izdelki, ki jih vračate, nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Priporočamo vam, da izdelkov, pri katerih takoj po prejemu ugotovite, da barva, velikost ali katera izmed drugih lastnosti ni taka kot ste si predstavljali, ne odpirate v celoti ali jih sploh ne odprete, če je to mogoče. Pri odpiranju embalaže pazite, da embalaže ne poškodujete, ter da embalažo vključno z vso vsebino, ki je varovala vaš izdelek in posamezne dodatke, skrbno shranite vsaj pol leta od dneva prevzema, tako da bodo vaši stroški pri morebitnem vračilu čim manjši. Upoštevajte, da sami odgovarjate za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Kupec naročenega blaga pod navedenimi pogoji ne more vrniti v naslednjih primerih:

-         če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam (na primer smuči ali žoge izdelane po meri)

Vračilo prejetega plačila bomo izvedli v najkrajšem možnem roku, ki ne bo daljši od 14 dni, z nakazilom na vaš račun (le tega morate ob vračilu navesti). Edini strošek, ki v tem primeru bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga ter v primeru, ko vrnjeni izdelki niso nepoškodovani in v nespremenjeni količini, tudi ustrezna odškodnina, katera bo z zapisnikom ocenjena ob vračilu.

 

Pozor! Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno

pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo določila tega poglavja ne veljajo. 

Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago

poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

Pri pošiljanju izdelka na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 

Ime in priimek

 

Naslov

 

Mednarodna številka bančnega računa (IBAN)

 

Telefonska številka

 

E-naslov

 

Datum prejema blaga

 

 

SEZNAM IZDELKOV

 

zap. št.

naziv izdelka

cena/kos

količina

znesek

1.

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

3.

 

 

 

 

4.

 

 

 

 

 

 

 

SKUPAJ:

 

 

 

                                             Datum:                                                                                            Podpis: