Barion Pixel
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da bi kar najbolje izpolnili vaše potrebe.
Kategorije / izdelki
picture

Pingpong mize

Po kakšnih kriterijih je potrebno izbirati mizo za pingpong?

V naši spletni trgovini lahko izbirate med mizami za namizni tenis blagovnih znamk Sponeta in Joola. Vsaka od znanih nemških znamk, predvsem Sponeta proizvaja hobi mize, medtem ko Joola večinoma izdeluje svoje modele za profesionalne, tekmovalne namene. Med obema obstaja prekrivanje in obe znamki imata tudi zelo podobne modele.

Namen uporabe

Izdelane so mize za domačo uporabo in hobi ter tekmovalne mize po pravilih organizacije ITTF.

Namestitev

Mize za zunanjo uporabo imajo višjo cenovno kategorijo, saj morajo prenesti veliko več zunanjih dejavnikov. Takšni dejavniki so vreme, UV sevanje, temperaturna nihanja, visoka vlažnost. Poleg tega je pomembna tudi površina proti odsevu.

Mize za notranjost so res priporočljive le za notranjo uporabo, njihova igralna plošča je pretežno izdelana iz vlaknenih plošč srednje gostote, niti plošča niti drugi sestavni deli niso primerni za zunanje vplive. Zunanje mize so izdelane iz kaljenega lesa in tudi laminirane.

Obstajata dve vrsti zložljivih miz, ene, ki se lahko zložijo na obeh straneh, ali tiste, ki se lahko zložijo samo na eni strani, tako da lahko vadite/igrate sami.

Oprema

Pogosto se pojavi vprašanje, kateri so osnovni dodatki miz za namizni tenis, kar nekaj jih je in jih je težko posploševati. Podpora za mrežo in sama mreža sta pogosto dodatna oprema. Pomembno je vedeti, da je treba to pri mizah Joola vedno kupiti posebej, nikoli ni priloženo!

Material igralne plošče in kakovost

Plošče notranjih in zunanjih miz so izdelane iz različnih materialov in tehnologij. Notranje mize so običajno izdelane iz zgoraj omenjenega materiala MDF, zunanje mize pa so pogosto izdelane iz kaljenega lesa, izdelanega z različnimi tehnologijami, ki je zaradi vzdržljivosti in odpornosti na zunanje vplive laminiran. Lahko pa so tudi iz plastike in laminirane aluminijaste pločevine.

Trdnost plošče

Zelo pomemben dejavnik je tudi debelina mizne plošče, najdebelejša deska je 25 mm, čeprav so te redkejše. Na splošno je značilna debelina med 19-21 mm, kar velja predvsem za lesene plošče. Plastične plošče imajo debelino 4-5 mm.

Struktura okvirja

Obstajajo modeli z lahko strukturo, to je bolj značilno za mize za hobi, saj niso tako trpežne. Po drugi strani pa so mize s horizontalno ojačitvijo primerne tudi za resnejšo in intenzivnejšo uporabo.

- S-Sport.si