Barion Pixel
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da bi kar najbolje izpolnili vaše potrebe.
Kategorije / izdelki
picture

Gimnastična blazina

Kako izbrati gimnastično blazino?

 1. Mera: prvi in najpomembnejši vidik je izbira ustrezne velikosti za ta namen. Tipične mere:
  • Blazina za prevale so ponavadi 100 x 60 x 10 centimeterske
  • Gimnastične blazine se lahko dobi v različnih merah, najpogostejše so 200 cm x 100 cm in imajo tipično debelino 10 cm.
  • Blazina za pristajanje na voljo je v več velikostih, vendar imajo v vseh primerih debelino najmanj 20 cm.
  • Tatami (judo, jujitsu in borilna blazina). Tipično imajo 4 ali 6 cm, zelo priljubljeni pa so tudi tatami puzzle, ki so na voljo v debelini 2 cm.
  • Filc: posebna preproga za institucionalno (npr. šolo ali vrtec) uporabo, v društvu ali v telovadnici (npr. gimnastika na tleh). 2 m širok in 6 ali 12 m dolg.
  • Extra blazina: ekstra debela mehka gobasta telovadna podloga za varno atletiko.
 2. Material: gimnastične blazine so izdelane iz 4 glavnih materialov
  • PTP (ponjava): trpežna, rahlo hrapava površina. To je najbolj vzdržljiv material, priporočamo ga predvsem tistim, ki jim je poleg udobja pomembna tudi vzdržljivost.
  • PVC (umetno usnje): eden najpogostejših materialov za povprečno uporabo (npr. za šole ali doma). Rahlo sijoč, mehak material.
  • PVC extra ali EPVC: PVC prevleka, od spodaj protizdrsni material.
  • Berger: preproge iz premium materiala po evropskih standardih, posebej oblikovane za profesionalno in profesionalno domačo uporabo. Material je prijeten na dotik, hkrati pa trpežen in nedrseč.
 3. Želite le prevleko? Ni potrebno zamenjati celotne telovadne podloge, v mnogih primerih je dovolj, da kupite samo novo prevleko za blazino.
- S-Sport.si

Res dobro ukrojena vadbena podloga, ki vas dobesedno premami h gibanju. Če pogledate glavne preproge v naši ponudbi, lahko vidite, da je na izbiro veliko različic. Druga vrsta se lahko priporoči za sestopanje, skoke ali judo. Poleg standardnih variant velikosti lahko izbirate tudi med kosi z dodatnimi parametri. V naši spletni trgovini lahko kupite tudi prevleke, kar je velika prednost, saj na ta način enostavno in z eno potezo zamenjate sčasoma dotrajano zunanjo plast, namesto da celotno vzmetnico vržete v smeti. To je posebej ekonomična strategija in lahko celo kombinirate videz blazine, če želite. Ker gre za uporabno blago je  najpomembnejše, ne glede na vrsto, da vzmetnica v celoti opravlja naloge, ki so ji namenjene.

Predstavitev funkcionalnosti je zato prednostna naloga. To je mogoče doseči le v kakovostnih pogojih. Člani naše palete izdelkov pričajo o tesnosti in vzdržljivosti ter zagotavljajo visoko stopnjo odpornosti. To je glede na razmere v telovadnici ključnega pomena, saj so blazine nenehno izpostavljene velikim obremenitvam: trenju in drgnjenju. Če bi bila prizadeta blazina iz neprimernega materiala, bi po tolikih mehanskih vplivih praktično razpadla. Poleg uporabnosti, gimnastična blazina ustvarja varnost! Zato je pomembno, da praktičnost blazine ni ogrožena, morda še bolj pomembno pa je, da zaradi razkošnega dizajna dodatka zagotavlja varne pogoje za salte ali celo borbe. Pri dobro izbranem modelu obstoj katere izmed lastnosti ni dvomljiv.