Barion Pixel
Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da bi kar najbolje izpolnili vaše potrebe.
Kategorije / izdelki
picture

Gimnastične žoge, izdelki over ball

Kako izbrati gimnastično žogo?

  1. Mera: gimnastično žogo lahko dobite s premerom od 17,5 cm do 95 cm.
    • Žoge manjše od 45 cm, se včasih imenujejo "over balls", "soft-balls" ali celo pilates žoge. Zaradi svoje praktično majhne velikosti in skoraj zanemarljive teže se uporabljajo skoraj izključno za vadbo ali sprostitev.
    • Klasične gimnastične žoge se običajno začnejo pri 45 cm, tipično pa so najbolj priljubljene največje (premera 75, 85 in 95 cm). Poleg gimnastičnih vaj se popularno uporabljajo tudi v pisarnah za izboljšanje splošne telesne drže.
  2. Material: dobite lahko gimnastično žogo iz običajnega ali nepočivnega materiala. Slednjo priporočamo v primeru večje uporabe (npr. fitnesih ali drugi uporabi v skupnosti).
  3. Tlačilka (pumpa): gimnastične žoge so vedno poslane ne-napihnjene zaradi prihranka prostora, zato mora stranka poskrbeti za napihovanje. Naše žoge je mogoče napihniti s katero koli črpalko s spremenljivo višino (npr. nožno črpalko, črpalko za čolne, električno črpalko), vendar so kompresorji ali igle za ventile strogo prepovedani! Vredno je vedeti, da se naših večjih gimnastičnih žog skoraj nikoli ne da prvič napihniti do svoje največje velikosti. Najprej se lahko napihne cca. do 80 %, nato pa se po pol dneva raztezanja pri sobni temperaturi ponovno načrpa.
- S-Sport.si
Razvrsti po: